Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو در ایام ۱۰ روزه برپایی نمایشگاه کتاب تهران به معرفی ۳۰ کتاب مناسب در موضوعات و بخش‌های مختلف می‌پردازد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۴ تا ۱۴ اردیبهشت ماه از ساعت ١٠ صبح تا ٢٠ عصر در مصلی تهران برپا خواهد بود که مسلما امسال نیز اقشار مختلف جامعه با هر سطح  تحصیلات و پایگاه اجتماعی با حضور در نمایشگاه کتاب تهران  به دنبال تهیه کتاب های مورد نظر خود خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آنجا که در نمایشگاه کتاب تهران ۳۲۰۰ ناشر با ۴۴۰ هزار عنوان کتاب  در صدها غرفه در مصلی تهران گردهم آمدند مسلما پیدا کردن کتاب های مناسب در حوزه های مختلف که یکی از دغدغه های مهم مخاطبان نمایشگاه به شمار میرود، با این حجم وسیع حضور ناشران، خیلی سخت خواهد بود.

بر همین اساس گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، در ایام 10 روزه برپایی نمایشگاه کتاب تهران به معرفی 30 کتاب مناسب در موضوعات و بخش های مختلف میپردازد که در این گزارش سه اثر مناسب در موضوعات سینما، شعر و قصه گویی از نظرتان میگذرد.

 

انقلاب اسلامی ایران و انفتاح تاریخ: بیداری اسلامی در بهار عربی

حسن کچویان از جامعه‌شناسان و اساتید مطرح حوزه علوم اجتماعی است که کتبش همیشه موردتوجه علاقه‌مندان و دانشجویان این عرضه از وادی علم است. این نویسنده همیشه نیز در تلاش است که مبادی فکری انقلابی را در حوزه جامعه‌شناسی دنبال کند و از این جهت هم آثار او خاص‌تر می‌شود.

عنوان اصلی و فرعی این کتاب او، گویای آن است که این کتاب صرفاً نمی‌کوشد تبیینی از وقوع انقلاب اسلامی ارائه دهد بلکه مسئله‌ای گسترده‌تر را تبیین می‌کند.

کچویان در مقدمه با عنوان «موضوعی سوال‌برانگیز: ابهامات هویتی حول ماهیت جنبش‌های منطقۀ اسلامی»، اولاً به فرضیات متضاد پیرامون این جنبش‌ها اشاره دارد و سپس به رویکرد روشی این کتاب می‌پردازد.

رویکرد روشی نویسنده در تحلیل این جنبش‌ها، بررسی «شرایط تاریخی-اجتماعی به‌مثابه عامل تعیین‌کنندۀ ماهیت جنبش‌های انقلابی» است. این موضع روش‌شناختی، کافی است تا دریابیم که چرا نویسنده به انقلاب اسلامی به‌عنوان شرایط تاریخی-اجتماعی می‌نگرد که در ماهیت جنبش‌های عربی تأثیرگذار است.

در صفحات پایانی کتاب چنین آمده است: «مردمی که با جنبش‌های خود در صدد احیاء عزت و مجد از دست‌رفته‌اند و نگران استقلال کشورهای خود هستند، تنها با طرد یک‌پارچۀ و کامل غرب با تمام ضمائم و حاشیه‌هایش می‌توانند به مقاصد خود نائل شوند.

اسلام، تنها راه‌حل جهان اسلام و بلکه بشریت است ... بدون این نبرد، جنبش‌های مذکور به سادگی در معرض این قرار خواهند گرفت که مصادره شده و به تاریخ ناسازگار و دشمن با ماهیت و حقیقت خود ملحق شوند. تنها نتیجۀ این رویداد که نشانه‌های خطرناک و دردناک آن بعضاً به چشم‌ می‌خورد، مرگ درون تاریخ [تجددی] خواهد بود که اساساً برای همین نیز به درون آن رانده و کشانده می‌شویم».

نویسنده: حسین کچویان

ناشر: سوره مهر

بخش: عمومی سالن: شبستان راهرو: 27 غرفه: 44

آتش بدون دود

رمان‌خواندن و خریدن همواره مخاطبان جدی دارد؛ یعنی اگر پول آنچنانی برای خرید کتاب نداشته باشی اما همان را هم بخواهی صرف کتاب کنی، حتما یکی از انتخاب‌هایت رمان است؛ بویژه داستان‌هایی معروف از نویسندگانی معروف مثل نادر ابراهیمی.

«آتش بدون دود» داستان بلند هفت جلدی و شناخته‌شده به قلم نادر ابراهیمی است که هر جلد آن شامل داستان جداگانه‌ای با تضادها و ماجراهای خاص خودش است. این ماجراها در ترکمن‌صحرا رخ می‌دهد و حال و هوای انقلابی دارد.

این مجموعه در رابطه با تاریخ و چگونگی زندگی ترکمن‌های ایرانی و فقر و محرومیت آنهاست. سه مجلد این رمان قبل از انقلاب اسلامی چاپ شد و چهار مجلد آن نیز بعد از انقلاب به چاپ رسید. ابراهیمی با این رمان به بهترین شکل، نمودهای فرهنگی و اجتماعی ترکمن‌های ایرانی را به نمایش گذاشته است.

"گالان و سولماز"، "درخت مقدس"، "اتحاد بزرگ"، "واقعیت‌های پرخون"، "حرکت از نو"، "تو هرگز از حرکت بازنخواهی ایستاد" و "هر سرانجام سرآغازیست"؛ عناوین این هفت جلد را دربرمیگیرند.

نادر ابراهیمی برای ساخته و پرداخته کردن «آتش بدون دود» بیش از سی سال را صرف کرده که سریالی نیز با همین نام و توسط خود نادر ابراهیمی ساخته شده است.

برخی در تمجید از این کتاب اینگونه می‌نویسند که نثر این رمان پر از جملات کوتاه و پرمغز است که می تواند به راحتی به خاطر سپرده شده و توسط خواننده برای دیگران تکرار شده و از نسلی به نسل دیگر، منتقل شود. بعلاوه «آتش بدون دود»، با ویژگی های قبیله‌ای شرقی‌اش، قطعه‌ای بی‌همتا از ادبیات مدرن ایرانی است.

نویسنده: نادر ابراهیمی

ناشر: روزبهان

بخش: عمومی سالن: شبستان راهرو: 22 غرفه: 38

تقی شهرام به روایت اسناد

تاریخ انقلاب شاهد اتفاقات بکری بوده و هست؛ بدین معنا که خیلی از ناگفته‌ها هستند که همچنان بازگو نشده‌اند و کمیتشان هم کم نیست. این روایات عدتا نیز اگر با پرداخت درست و واقعی همراه باشد شنیدنی و خواندنی خواهند بود.

کتاب «تقی شهرام به روایت اسناد» ازجمله این آثار است؛ اثری شامل اسناد منتشر نشده درباره وی، با رویکردی نو که تمام ابعاد زندگی تقی شهرام از اعضای مرکزیت سازمان مجاهدین خلق را بررسی می‌کند.

این کتاب دربردارنده همه فصول زندگی سیاسی تقی شهرام از بدو عضوگیری به وسیله موسی خیابانی در سال ۱۳۴۸ تا اعدام وی در تابستان ۱۳۵۹ است. تشابه تاکتیک‌ها و ترفندهای شهرام در دهه ۵۰ و مسعود رجوی در دهه‌های ۶۰ و ۷۰ از مباحث برجسته این کتاب است.

در مقدمه اثر آمده: «در این کتاب سعی شده همه‌ تأثیراتی که تقی شهرام در زمینه‌های گوناگون روی سازمان و نیروهای آن داشته است بررسی گردد؛ از جمله تأثیری که وی در نحوه‌ عضو گیری و به کارگیری دختران و زنان گذاشت و روندی را در پی داشت که بسیاری از جریان‌ها آن را برنتافتند و خروج از دایره‌ اخلاقی به معنی اعم آن برشمردند.»

به مخاطبان توصیه می‌شود که اگر می‌خواهید دربارۀ روند رشد تشكیلاتی، ویژگی‌های اعضای سازمان مزبور، نگاه معطوف به حذف نسبت به مخالفان فكری و تشكیلاتی، تفصیل علل ترور برخی از كادرهای مهم و چگونگی انجام ترورها، نحوۀ فرار تقی شهرام از زندان ساری و ورودش به سازمان و چگونگی قدرت یافتن وی در تشكیلات و نقش او در عملكرد سازمان طی سال‌های ۵۲ تا ۵۷ که منجر به تغییر ایدئولوژی شد، آگاهی پیدا كنید و ضمناً علاقه‌مندید كه زندگی بچه‌های تقی شهرام را از دوران مدرسه در اواخر دهۀ ۳۰ و نیمۀ اول دهۀ ۴۰ تا اعدامش در تابستان ۵۹ پیگیری نمائید حتماً این كتاب را بخوانید.

گفتنی است کتاب «تقی شهرام به روایت اسناد ساواک» توسط احمدرضا کریمی، از اعضای سابق سازمان مجاهدین خلق در ۷۰۸ صفحه تدوین شده است.

نویسنده: احمدرضا کریمی

ناشر: مرکز اسناد انقلاب اسلامی

بخش: عمومی سالن: شبستان راهرو: 12 غرفه: 1

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نمایشگاه کتاب تهران نمایشگاه کتاب مرکز اسناد انقلاب اسلامی اسناد ساواک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۹۶۱۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد/ پنجره‌ای گشوده به تمدن ایران زمین

غلامرضا منتظری نمایشگاه کتاب تهران را پنجره‌ای گشوده به تمدن ایران دانست و عنوان کرد: شعار سی‌وپنجمین دوره این رویداد در عین کوتاهی پیام‌های مهمی دربر دارد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، غلامرضا منتظری عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در رابطه با شعار امسال نمایشگاه با عنوان «بخوانیم و بسازیم»، اشاره کرد: این شعار در عین ایجاز و کوتاهی، مفاهیم عمیقی را منتقل می‌کند. ما از دوران کودکی آموختیم «توانا بُوَد، هر که دانا بُوَد» زمینه توانایی دانایی است و دانایی در گرو مطالعه است.

وی ادامه داد: اگر ارتباط با کتاب برقرار شود، سطح دانش و بینش اجتماعی افزایش پیدا می‌کند و با فرهنگ کتابخوانی شاهد رشد و بالندگی جامعه خواهیم بود که بخشی از آن مرتبط با ساختن جامعه است. شعار نمایشگاه در عین کوتاهی پیام‌های مهمی دارد و نیاز است تا رسانه‌های جمعی این شعار را بیشتر مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند.

منتظری که دبیر فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی است، نمایشگاه کتاب را فرصت مناسبی در توسعه دیپلماسی فرهنگی کشور دانست و افزود: در درجه اول باید به تولید و نشر آثار مرتبط با حوزه فرهنگ و تمدن اسلامی بیش از گذشته مبادرت داشته باشیم. به اعتقاد من نمایشگاه کتاب تهران مشابه یک سفره معنوی و فرهنگی محسوب می‌شود که نیاز‌های معنوی جامعه هدف را پاسخ می‌دهد.

وی تأمین نیاز «ایران فرهنگی» با تولیدات فرهنگی را ضروری عنوان کرد و گفت: لازم است نشر کشورمان به تولیدات متناسب با نیاز «ایران فرهنگی» به تعبیر واقعی خودش، مبادرت کند تا بتوانیم ابعاد مختلف فرهنگ و تمدن غنی این سرزمین سربلند را به جهانیان معرفی کنیم.

منتظری ادامه داد: قطعاً نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و نمایشگاه‌هایی که در سایر کشور‌ها برگزار می‌شود، می‌تواند به معرفی فرهنگ و تمدن ایران زمین کمک بسیاری کند. نمایشگاه کتاب در حکم یک پنجره است که به روی ساختمان شخصیت فرهنگی و تمدن ما باز می‌شود. تنها از این طریق یعنی با ارائه کتاب‌های ایرانی است که افراد با فرهنگ و تمدن ما آشنا خواهند شد.

دبیر فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی همچنین در مورد تحقق رهنمود مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در مسئله «تمدن نوین اسلامی» گفت: به فعالیت‌های علمی و پژوهشی و نشر آثار تحول آفرین نیاز داریم. پیشنهاد می‌کنم برگزاری نمایشگاه کتاب محدود به نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نباشد و بیش از گذشته زمینه شرکت در نمایشگاه‌های خارج از کشور را فراهم کنیم که در رونق دیپلماسی فرهنگی ایران بسیار موثر است.

وی همچنین به ضرورت انجام کار‌های مشترک میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجلس شورای اسلامی در توسعه دیپلماسی فرهنگی پرداخت و ادامه داد: برگزاری نشست مشترک کمیسیون فرهنگی مجلس با معاونت فرهنگی وزارت فرهنگی و ارشاد اسلامی به منظور تقدیر و تشکر و ارزیابی برنامه‌های آن‌ها مفید بود؛ انتظارات خود را با آن‌ها در میان گذاشتیم و این نشست را می‌توان با فراکسیون توسعه دیپلماسی فرهنگی نیز برگزار کرد.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • بدترین فیلم‌های ترسناک تاریخ سینما!
  • کدام کتاب «سروش صحت» باعث صف طولانی در اصفهان شد؟
  • بررسی یک ادعای بی‌اساس/ داستان دکترای افتخاری رئیسی از بزرگترین دانشگاه پاکستان چیست؟
  • کشف بزرگترین ردپای دایناسور شکاری در تاریخ
  • شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد
  • شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد/ پنجره‌ای گشوده به تمدن ایران زمین
  • ­کتاب تاریخ شفاهی دفاع مقدس منتشر شد
  • لیبرال دموکراسی پایبند هیچ قانونی نیست/تاریخ پراز جنایت استکبار
  • مرتضی اشراقی در مراسم رونمایی از کتاب «چالش‌های تاریخی» چه گفت؟!
  • سلیمی نمین: مسائل فرهنگی را نمی‌توانیم یک سویه حل کنیم/ صفارهرندی: نسل ما انقلاب را از معبری دریافتند که پیشانی آن امام بود؛ خدشه به امام کل آن معبر را نابود می‌کند